Beamer wegwerken: 7 Toplocaties voor je videoprojector

beamer wegwerken in plafond, muur of behuizing

Een beamer en scherm kunnen worden aangeschaft voor minder dan de kosten van een flat-panel TV van vergelijkbare grootte. Het is een financiële realiteit die huiseigenaren ertoe brengt hun film-opties te evalueren. Het enige probleem is dat een tweedelig projectiesysteem misschien moeilijk visueel in te passen is in een woonkamer, familiekamer en andere kamers.

Fabrikanten hebben uitstekend werk verricht door de beamer weg werken zodat ze beter opgaan in de omgeving – sommige kunnen zelfs worden aangepast in een eigen kleur – maar hoe je het ook wendt of keert, een projector die aan het plafond bungelt, trekt de aandacht naar zich toe.

Het is voor sommige huizen heel normaal om een beamer aan het plafond te hangen zodat alle vrienden en familie hem kunnen zien. Als u de technologie liever verborgen houdt, zijn hier enkele beproefde tactieken die worden gebruikt door thuisbioscoop bouwers om de esthetische impact van een beamer op het huisdecor te verminderen.

Plaats het in een custom behuizing

Home theater ontwerpers gebruiken dit vaak als een oplossing. Het vereist de constructie van een “doos” (meestal van hout) rond de gehele projector. De houten behuizing is zo ontworpen dat deze opgaat in de rest van het houtwerk in de kamer, zodat deze naast het verbergen van de beamer ook als decoratief element kan dienen. Putdeksels zijn een efficiënte verbergingsstrategie, maar ze kunnen duur zijn om te installeren. Wanneer projectoren in gebruik zijn, genereren ze veel warmte, dus is het van cruciaal belang dat het dakraam voldoende wordt gelucht, wat het gebruik van koelventilatoren noodzakelijk kan maken. Vergeet ook niet dat het dakluik een luik moet bevatten, zodat het apparaat eenvoudig kan worden onderhouden.

Bouw er een barrière omheen

Deze oplossing is vergelijkbaar met een behuizing, behalve dat de voor- en onderkant van de behuizing volledig blootgesteld zijn. Het is in feite als een houten omheining rond de omtrek van de beamer. Omdat de behuizing slechts een deel van de beamer bedekt, is er geen risico van warmteontwikkeling, dus je hoeft niet te investeren in dure koelapparatuur zoals je zou doen met een volledig gesloten soft projector. “Bovendien, als er een paar centimeter speling is rond de projector, kun je upgraden zonder je zorgen te maken dat het niet past,” voegt Anderson toe.

Stop het weg achter de muur.

Een beamer kan worden ondergebracht achter de achterwand van uw mediaruimte in een kast of een grotendeels ongebruikte ruimte. Met uitzondering van de lens, die door een gat schijnt dat door een thuisbioscoopontwerper in de muur is gemaakt, is het hele apparaat verborgen. Omdat de beamer waarschijnlijk dicht bij het plafond zal worden geïnstalleerd, zal het gat verborgen zijn en vaak opgaan in de kroonlijst.

Zet het achter het scherm en verberg het.

De meeste mensen zien een beamer voor een scherm als ze denken aan een videoprojectiesysteem. Er bestaan echter methoden die het mogelijk maken een videoprojector achter het scherm te plaatsen. Deze staan bekend als doorzichtprojectiesystemen, en vereisen een speciaal scherm en wat extra apparatuur om een beeld om te draaien zodat het op de juiste manier op het scherm wordt weergegeven. Om de projectie-apparatuur te kunnen plaatsen, hebt u veel vrije ruimte achter het scherm nodig; als uw kamer groot genoeg is, kunt u zelfs een valse muur optrekken.

Bewaar het in een kast of op een plank.

Een beamer kan in elk meubel worden ondergebracht, zolang het maar de juiste afmetingen en vorm heeft. Zorg voor voldoende ventilatie zodat de warmte kan ontsnappen, net als bij de soffit-oplossing.

Beamer in het plafond

Als u van James Bond-grappen houdt, zult u van deze oplossing genieten. Een beamer kan langzaam uit een luik in het plafond naar beneden zakken wanneer u klaar bent om een film te bekijken en weer omhoog gaan wanneer u klaar bent.

Dankzij een gemotoriseerd systeem dat speciaal is ontwikkeld voor videoprojectoren. Om dit te laten werken, hebt u wat extra ruimte boven het plafond nodig – hoeveel hangt af van de grootte van de beamer en hoe ver de lift moet bewegen. Het is mogelijk dat er ventilatie- en koelapparatuur nodig is, evenals elektrische stroom om de motor van de lift van bovenaf aan te drijven. Uiteindelijk kan het opbergen van de beamer boven het plafond tijdrovend en kostbaar zijn.

Overweeg het gebruik van een projector met een korte projectieafstand.

Short-throw beamers, die oorspronkelijk in de eerste plaats werden ontwikkeld als projectieoptie voor vergaderzalen, worden nu een levensvatbaar antwoord voor mediaruimten dankzij recente ontwikkelingen in de technologie… en in de cosmetica. Short-throw beamers worden, in tegenstelling tot business units, zo gebouwd dat ze op meubilair lijken, zodat ze in de open lucht kunnen staan op slechts enkele centimeters van de voorkant van het scherm. De VPL-GTZ1 en Life Space UX van Sony zijn bijzonder aantrekkelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.