hdmi door 3 4 buis

Het installeren van televisies, projectoren, en andere A/V systemen in huizen komt steeds vaker voor. Hoewel het een interessant project is, lopen de meeste mensen vast als het erom gaat te leren hoe de kabel op de juiste manier moet worden bevestigd, zodat deze niet kan worden gezien.

Vragen als moet ik in de muur installeren of welke maat HDMI-buizen moet ik kopen zijn aan de orde van de dag.

Dit is het juiste bericht voor jou als je op dit punt bent aangekomen.

U zult leren hoe u erachter komt welke maat kabelgoot u nodig heeft. U zult ook leren of alle HDMI-kabels gelijk zijn.

Zijn alle HDMI kabels hetzelfde?

Er zijn op dit moment slechts twee HDMI-normen in gebruik. Zowel de HDMI-standaard als de HDMI-snelheid zijn verkrijgbaar in verschillende varianten.

Afgezien daarvan zijn alle HDMI-kabels identiek. De goedkope en de dure voeren dezelfde functies uit en bereiken dezelfde resultaten.

Heb je twijfels?

Laat me het uitleggen.

Daarom hebben alle HDMI-kabels dezelfde onderdelen en structuur. Ze bestaan allemaal uit 19 afzonderlijke draden die verbonden zijn met 19 pinnen. Elke draad heeft een eigen doel, zoals het overbrengen van video- en audiosignalen.

Behalve het uitzenden van signalen hebben deze metalen bits geen andere functie. Omdat ze geen intelligentie hebben, kunnen ze geen signalen verwerken, aanpassen of omzetten.

Als gevolg daarvan zal elke HDMI-kabel dezelfde beeld- of geluidskwaliteit produceren als de kabel waarmee hij wordt gevoed.

Wanneer u een duurder snoer hanteert, voelt u meteen dat het gemaakt is van materialen van hogere kwaliteit en dat het duurzamer is.

Tenzij u van plan bent om voortdurend een HDMI-kabel aan te sluiten en los te koppelen, is er geen reden om er veel geld aan uit te geven. Het is beter om een goedkope Amazon-kabel aan te schaffen.

Kortom, dure HDMI-kabels bieden geen superieure audio- of videokwaliteit dan goedkope HDMI-kabels. Het enige verschil tussen de kabels is de kwaliteit van de montage.

Een volledige wetenschappelijk onderbouwde uitleg van CNET kunt u hier lezen.

Ik weet niet zeker welke maat buizen ik nodig heb.

HDMI heeft geen standaard buismaat. U kunt een buis van 34 inch, een buis van een inch of zelfs een buis van anderhalve inch gebruiken. Omdat de doorvoeren in grootte kunnen verschillen, zal het afhangen van het soort en merk snoer dat u kiest.

Omdat sommige snoeren grotere aansluitingen hebben en andere kleinere, is een kleinere kabelbuis nodig.

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van de leidingdiameter is de mogelijkheid van toekomstige upgrades.

Als u weet dat u in de toekomst verbouwingen gaat uitvoeren, wat u altijd moet plannen, ook al is het niet in de nabije toekomst, is het logisch dat u een leidingmaat kiest die daarop is afgestemd.

Als uw HDMI-kabel momenteel via een PVC-buis van 1″ kan worden geleid, kunt u misschien beter een buis van 11/2″ gebruiken. In de toekomst zou dit voldoende moeten zijn voor grotere leidingen.

Een grotere leiding kan geen kwaad, maar een kleinere kost u op den duur geld!

Vaak gestelde vragen:

Is een HDMI-kabel geschikt voor een 3/4″ of 1″ kabelgoot?

Als er geen andere kabels of circuits door de buis lopen, past een HDMI-kabel in een PVC-buis van 34 of 1″.

Aangezien het breedste uiteinde van de HDMI-kabel 34″ breed is, zal het vooral voor de 34″ moeilijk zijn om deze erdoor te vissen. Het is beter om een grotere maat te nemen. Vanaf 11/2″ zal het wel gaan.

Welke maat u ook kiest, zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om een vervanger te verwijderen of te upgraden indien nodig.

Wat is de beste manier om HDMI op de buis aan te sluiten?

Glasvezel visstrip is de beste manier om uw kabel door de buis te voeren. Het is flexibel genoeg om hoeken te omzeilen, terwijl het toch stevig genoeg is om er moeiteloos doorheen te gaan.

Om aan het koord te trekken, drukt u eerst het vislint helemaal door tot het er aan de andere kant weer uitkomt.

Bevestig vervolgens het ene uiteinde van het koord aan het andere uiteinde van het vislint en trek tot het koord er weer doorheen is getrokken.

Plak de hoeken van de connector af met plakband, zodat het snoer niet vast komt te zitten. Als het vast komt te zitten, trek er dan niet te hard aan, maar wring het tot het loskomt.

Zoals Jacob Kurtenbach in deze videohandleiding demonstreert, kunt u ook een touwtje gebruiken en dat aan de kabel vastplakken.

Wat is de maximale breedte van een HDMI-kabeleinde?

De HDMI kabel is 34 inch breed aan beide uiteinden. De kabel is aan beide uiteinden identiek.

laatste gedachten

Of u nu kiest voor een HDMI-installatie in of buiten de muur, één ding is zeker: de kabel moet door een kabelgoot.

Het bepalen van de vereiste leidingdiameter is dan ook een belangrijk onderdeel van de installatie. Wij hopen dat u, nu u weet aan welke criteria u moet voldoen bij het bepalen van de leidingmaat, de installatie probleemloos kunt uitvoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.